Certificering og ny uddannelse

Annonce_akademi 3.jpg Ikke-navngivet-1.jpg 

Uddannet til fremtidens biler

Indtil videre er der cirka 56.000 el- og hybridbiler på de danske veje, og flere er på vej. For at de frie værksteder er med i front og klar til fremtidens biler, lancerer FTZ Akademi nu en helt ny uddannelse som el- og hybridtekniker. Uddannelsen certificerer mekanikeren og gør det muligt for værkstedet også at blive certificeret.
På FTZ-fagmessen er der Danmarkspremiere på en helt ny uddannelse, der ikke findes tilsvarende i landet. Den er skabt for at sikre, at de frie værksteder er med i front, når el- og hybridbiler i fremtiden kommer til at fylde mere og mere i landets samlede bilpark. FTZ’s vicedirektør med blandt andet ansvar for FTZ Akademi, Michael Gadegaard, forklarer hvorfor:

”Mærkeværkstederne bliver uddannet til at servicere og reparere el-og hybridbiler af importørerne, men den mulighed får de frie værksteder ikke. For at de kan konkurrere på lige vilkår – og forhåbentlig endnu bedre på grund af deres markedsposition – har vi skabt en uddannelse til el- og hybridtekniker. Uddannelsen certificerer mekanikeren og gør det muligt for værkstedet også at blive certificeret, så værkstedet kan markedsføre sig over for fremtidens biler og bilejere”.


Sikkerhed i fokus
Det handler dog ikke kun om at være klar til fremtiden men i høj grad også om sikkerhed. De nye højvoltsbiler kan være livsfarlige at servicere og reparere, hvis ikke alle sikkerhedsforskrifter bliver overholdt og det korrekte udstyr anvendt.

”Normalt er det Arbejdstilsynet, der kommer først med reglerne, men på dette område er der endnu ingen direktiver eller reglementer. Da det ikke er ufarligt at håndtere el-og hybridbiler, kommer det helt sikkert, og så er vi både på forkant og klar,” siger Michael Gadegaard.

Den nye uddannelse til el-og hybridtekniker handler derfor i lige så høj grad om sikkerhed og udstyr, som faglig viden om de nye biltyper og forretningsoptimering. Som altid er fokus for FTZ også at sikre, at de frie værksteder står stærkt nu og i fremtiden – hvad der også er temaet for årets fagmesse.


Et stærkt signal
Uddannelsen i sig selv er interessant og relevant for alle værksteder, der vil være klar til fremtiden – fagligt som forretningsmæssigt. Udover den nye viden og den vigtige certificering sender uddannelsen også et signal, minder Michael Gadegaard om:

”Når de frie værksteder kan fortælle, at de har uddannelsen og udstyret til at håndtere elbiler, hybridbiler og hybridplugin-biler, viser de, at de er med i front. Ikke kun i forhold til at kunne servicere og reparere højvoltsbiler men hele den fremtidige bilpark. Det gør det lettere at bibeholde sin markedsposition – og endda at styrke den. Certificeringen sender også et seriøst signal om kompetence og kvalitet, som værkstedet kan markedsføre sig på”.

El- og hybriduddannelsen
Næste generation af biler er på vej ud i landet og ind på værkstederne. Med el- og hybriduddannelsen bliver du klar til at servicere og reparere el- og hybridbiler efter fabrikanternes forskrifter og garantibestemmelser, fordi du som deltager bliver godt klædt på.


5 trin til certificering
For værksteder, der gerne vil certificeres i el- og hybridbiler, er der fem steps:

Step 1           Kontakt FTZ Akademi for rammer og muligheder

Step 2           Få ansat eller uddannet en el/hybrid-tekniker

Step 3           Indkøb den særlige sikkerheds- og udstyrspakke

Step 4           Indret en el/hybrid-arbejdsplads på værkstedet

Step 5           Få godkendelse og certificering – og evt. markedsføring


Desuden er der Step 6, der er årlig vedligeholdelse af certificeringen. 

Kom og hør meget mere om den nye uddannelse til el- og hybridtekniker samt certificering på FTZ Akademis stand i Hal A på stand 1139.




I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net